Wonen bij Catualiumhof

Kleinschalig met oog voor privacy

De bewoners wonen in kleine groepen. Ze hebben een eigen zit/slaapkamer. Samen delen zij op beide etages een sfeervol ingerichte huiskamer met open keuken, waarin dagelijks activiteiten worden georganiseerd. De warme maaltijd wordt samen met de bewoners voorbereid en gekookt. Aan de zijkant van het gebouw is een gezellige tuin en er is een patio waar heerlijk buiten gezeten kan worden. De kelder wordt voorzien van een activiteitenruimte waar grotere activiteiten georganiseerd gaan worden naar wens en behoefte van de bewoners. Inmiddels wonen er al een heel aantal bewoners en genieten van hun privacy maar genieten zeker ook van het samen zijn tijdens de dagelijkse bezigheden zoals koken, de uitjes en de activiteiten in en om het huis.

//

Huiselijk en veilig

Met het kleinschalige kunnen we er zoveel mogelijk naar streven dat de bewoners hun persoonlijke leefstijl kunnen voortzetten. We kijken zoveel mogelijk naar ieders eigen mogelijkheden en wensen.

Familieleden of andere verwanten spelen voor ons een belangrijke rol bij de zorg van de bewoner en mogen zich ten alle tijden welkom voelen. Het meedenken over een persoonlijk zorgplan wordt zeer op prijs gesteld. Samen met de Huisarts en eventueel specialist ouderengeneeskunde  wordt in het zorgplan beschreven wat van belang is voor de zorgvraag van de bewoner.

//

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor een plekje in ons zorgcentrum, heeft de bewoner een indicatie nodig van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling Zorg). De indicatie waarmee iemand binnen Catualiumhof kan komen wonen is ZZP4, ZZP5 of ZZP6. Deze is aan te vragen via de casemanager dementie of kan , indien wenselijk zelf aangevraagd worden. We gaan met iedereen persoonlijk in gesprek om de zorgvraag en wensen inzichtelijk te krijgen. De medewerkers staan met veel enthousiasme klaar om de bewoners een zinvolle dag te bezorgen en assisteren daar waar nodig bij de gewenste zorg.

Kleinschalig wonen voor verpleeghuiszorg valt onder de regeling WLZ (Wet Langdurige Zorg).

//

Kosten

De bewoner van Catualiumhof betaalt zelf een huurprijs voor het appartement, aangezien het wooncomponent niet onder de WLZ valt. Naast de huur betalen zij een eigen bijdrage voor hospitality, servicekosten, inrichting/ woonkosten en eigen bijdrage zorg.